Az eltelt napokban ugrásszerűen megnövekedett a naiv fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos problémák bejelentéseinek száma. Sajnos egyre gyakoribb, hogy hiszékeny nyugdíjasokat vernek át, akik könnyen be is adják a derekukat ezzel kapcsolatosan. Gyakran ezek az átverések tudatosan történnek úgy, hogy megvezetik az időseket és pénzt csalnak ki belőlük, mondhatni gusztustalan módon kijátsszák a nyugdíjasokat, az árubemutatók, átverések tulajdonképpen. Ezért kell nagyon alaposan odafigyelni minden egyes olyan részletre, ami gyanús lehet. Mostanában személyre szóló meghívókat küldenek szórólapok helyett a kiszemelt nyugdíjasoknak termékbemutatókra, akiket aztán undorító módon becsapnak.


Az egészségügyi termékbemutatók általában magasabb kategóriákba tartozó termékekre fókuszálnak rá. Ez után a kiszemelt nyugdíjast rábeszélik arra, hogy kiadjon egy nagyobb összeget egy olyan termékért, amit talán nem is annyira akart volna megvenni. A termékbemutatókon megtalálható magas áru termékek megtalálhatóak a kereskedelemben jóval alacsonyabb áron is. Ezért kell nagyon alaposan odafigyelni az ilyen jellegű árubemutatóknál, mert lehet, hogy olyat veszünk meg, amit megkapnának a töredékéért.

A rengeteg panasz miatt most már folyamatos hatósági ellenőrzés fogja követni ezeket a mozzanatokat, tehát sokkal szigorúbban lesznek véve az ehhez hasonló tevékenységek. Mostantól a törvény is bünteti az ilyen jellegű átveréseket még jobban, de nekünk is ugyan úgy oda kell figyelnünk, hogy hova megyünk el és mit veszünk meg. Ha visszalátogat oldalunkra, akkor sokkal több mindent megtudhat és még több hasznos információt tudhat magáévá, mellyel saját magát és érdekeit védheti.