Már aktívan szerződéseket lehet kötni a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) igénylésére, az első ügyfelek várhatóan a héten már meg is szerezhetik a támogatás felvételéhez szükséges jóváhagyásokat. Éves szinten várhatóan mintegy 12 ezer család tud majd élni a lehetőséggel, és az idei évi költségvetésben 4 milliárd, a jövő éviben 9,5 milliárd forintot biztosítottak az új támogatási formára.

A kormányzat célja az, hogy a valóban rászoruló családok is könnyebben saját ingatlanhoz jussanak, illetve ezzel is hozzá kívánnak járulni a magyarországi lakáspiac további élénkítéséhez, főleg a mostani fellendülés által kevésbé érintett, vidéki régiókban.


Ahhoz képest, hogy hány ember fél az ilyen történéstől, attól függetlenül még úgymond az alapvető biztonsági intézkedéseket sem teszik meg ennek ellenére. Úgy vélik az internethasználók közel fele, hogy nem olyan biztonságos mégsem az online banki ügyintézés. Sokkal biztonságosabb az, hogyha ilyen esetben a pénzügyeinket személyesen intézzük. Ez derül ki egy felmérésből.


Ez a rendkívül komplex és veszélyes kártevő a bankkártyás fizetéshez használt terminálokat támadja meg. Ebből is ered a neve PoS (point of sale).


A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így 2015. március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben. A 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja végezhet munkát. Az új kormányrendelet értelmében a vasárnapi munkavégzés tilalma alól mentesülő üzletek számára az üzlet helye szerinti település jegyzője, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott területen a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője engedélyezheti a kivételes nyitva tartást.


Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy ha az elektromos autók ára tovább csökken, akkor 2020 évre már a rendes és az elektromos autók ára közti különbség nagyon nagymértékben vissza fog esni. Az előző év végén Németországban körülbelül 14.700 elektromos autó volt forgalomban, ami körülbelül 80%-os emelkedést jelent. Mindenképpen el akarják érni a 2010-ben kitűzött célt, hogy 2020-ban már 1 millió elektromos autót használjanak az emberek világviszonylatban.


Gyakran aki belevág egy lakásfelújításba, ugyan akkora gondot vesz a nyakába, mintha építkezni kezdene. Az építési vállalkozók szemszögéből semmi különbség nincs a két dolog között, így nagyon résen kell lenni egy lakásfelújítás során is, hogy biztosak lehessünk benne, nem leszünk kicsit sem átverve.

A lakásfelújítás előnye az lehet, hogy amennyiben mindenáron saját lakóingatlan szeretnénk, jövedelmezőbb egy rosszabb állapotú lakást megvenni és azt azután a saját ízlésünk és pénztárcánk szerint átalakítani. A mai helyzetben egy használt lakás vásárlása jó áron gazdaságos befektetésnek bizonyulhat, főként abban az esetben, ha van egy meglévő ingatlanunk és annak eladásából esetleg némi hozzápótlással, vagy árában tudunk venni egy használt lakást. A válság okozta körülmények miatt egy új lakás vétele majdnem biztos, hogy hosszabb távon ráfizetéses lesz, hiszen ezek piaci értéke nagyon rövid idő alatt nagyon sokat zuhan. Ez az oka annak, hogy az emberek, családok többsége inkább használt lakás vásárlásában gondolkodik és a megmaradó pénzüket annak felújítására fordítják.


Az eltelt napokban ugrásszerűen megnövekedett a naiv fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos problémák bejelentéseinek száma. Sajnos egyre gyakoribb, hogy hiszékeny nyugdíjasokat vernek át, akik könnyen be is adják a derekukat ezzel kapcsolatosan. Gyakran ezek az átverések tudatosan történnek úgy, hogy megvezetik az időseket és pénzt csalnak ki belőlük, mondhatni gusztustalan módon kijátsszák a nyugdíjasokat, az árubemutatók, átverések tulajdonképpen. Ezért kell nagyon alaposan odafigyelni minden egyes olyan részletre, ami gyanús lehet. Mostanában személyre szóló meghívókat küldenek szórólapok helyett a kiszemelt nyugdíjasoknak termékbemutatókra, akiket aztán undorító módon becsapnak.


Mindegy, hogy a használt járművünket magánkézből vagy gépjármű kereskedésben vásároljuk-e, mindenképpen meg kell kössük a kötelező felelősség biztosítást. kevesen gondolják, de az év folyamán a tulajdonos váltások miatt sokkal több kötelező biztosítás köttetik, mint ahány biztosító váltás történik az végi kampány során. Amikor használt autót vagy motorkerékpárt vásárolunk, hasonló helyzetben találhatjuk magunkat. mintha új járművet vásárolnánk, tehát nem biztos, hogy a legelőnyösebb feltételekkel és áron kötünk kötelező biztosítást. A könnyebbség mindössze annyi, hogy a megvásárolandó járműnek már ismerjük a rendszámát. Ezért, a legegyszerűbb megoldás az, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználjuk és online szerződünk valamelyik biztosítóval.


Szinte minden évben valamilyen változás jellemzi a kötelező biztosítás intézményét. A rengeteg új szabály, a számtalan új fizetni való sok esetben nehézségeket okoz. Meg kell ismerni a fizetés módját, határidejét, és még azt is hogy mit mivel tudunk igazolni. Vajon a baleseti adó befizetéséről szóló csekket a kocsiban kell tartani?


Új autó vásárlása esetén mindenkor számolni kell az átírás ügyintézésével és a kötelező biztosít megléte is elengedhetetlen. Már amikor átvenni készülünk az új autót, legegyszerűbb, ha felkészülünk rá és akár az nap az interneten keresztül megkötjük a kötelező biztosítási szerződést, mert így már meglesz előzetesen a biztosítási fedezet.