Új autó vásárlása esetén mindenkor számolni kell az átírás ügyintézésével és a kötelező biztosít megléte is elengedhetetlen. Már amikor átvenni készülünk az új autót, legegyszerűbb, ha felkészülünk rá és akár az nap az interneten keresztül megkötjük a kötelező biztosítási szerződést, mert így már meglesz előzetesen a biztosítási fedezet.


Az új autó átírását az okmányirodában, illetve most már a járási hivatalban kell elvégezni és ehhez is szükséges a kötelező biztosítás megléte. A szerződés online kötés esetén úgynevezett halasztott díjfizetéssel jön létre, ami annyit tesz, hogy a biztosító kötés dátumával adja a biztosítási kockázatot, de az első díjat csak utólag kell rendezni, amire 60 nap áll rendelkezésre. Ez azért is kedvező számunkra, mert legalább ez az anyagi teher nem azonnal érint bennünket, akkor amikor úgyis annyi a különféle kiadás.

Tehát amennyiben gépjárművet vásárolt, kösse meg kötelező biztosítását online, és intézze el gyorsan és egyszerűen a gépjármű átírás feladatát 15 napon belül!